Rekrytering

Kul att du är intresserad av att vara med i Luleå Formula Student! I nuläget rekryterar vi inte nya medlemmar men vi vill gärna komma i kontakt med dig när vi rekryterar igen. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig när vi öppnar upp för nya medlemmar.

Till dess kan du läsa mer om föreningen och tidigare projekt och bilar som har gjorts på LTU. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Projekt från tidigare år

År 2001 markerade födelsen av LTU:s första Formula Student-lag, ett banbrytande inslag inom maskinteknikens avslutande projektkurs – SIRIUS. Teamet bestod endast av ett handfull personer som läste maskinteknik men även studenter från andra program deltog i projektet, exempelvis Systemvetenskap.

LTU:s lag var aktiva och deltog i tävlingar fram till sommaren 2008. Åren efter deltog studenterna istället i ett annat projekt – Shell Eco-marathon – med syftet att framställa bränslesnåla fordon. I bilden bredvid visas bilen från 2007, den senaste av formelbilarna som skapades på LTU.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om tidigare års projekt.

Projektet Idag

I dag är projektet nystartat och vi börjar om från grunden. Vi samarbetar i nära relation med företaget Grepit AB och utvecklar en Formula Student bil som tidigare studenter har tävlat med. Vårt mål är att konvertera plattformen och uppdatera den till dagens standard inom motor racing.

De kunskaper som vi lär oss från det arbetet ska vi dra nytta av och applicera på vår växande plattform. Med stöd från LTU och sponsorer strävar vi efter att utveckla teamet till nordens starkaste och mest konkurrenskraftiga lag.

Stöd oss i projektet

En del av vår finansiering kommer från universitetets sida, men huvuddelen sponsras av företag och andra samarbetspartners.

Sponsorskapet driver vår verksamhet framåt och gör oss konkurrenskraftiga. Företag som förser oss med material, komponenter eller ekonomiska medel är grunden till att vi som förening kan arbeta med projektet.

Om ni är sugna på att hjälpa oss med att kunna fortsätta med projekt, bli en av vårta partners!